top of page

 yinteacher

 

Wat is yin yoga?

 

Bij yin yoga hou je een asana (pose) enkele minuten aan. Je ‘doet’ niets, maar geeft je over aan zwaartekracht, waardoor er ruimte ontstaat in de target area van de desbetreffende pose. Doordat je poses zo lang aanhoudt, werk je op de diepere lagen van je lijf. Het gaat er totaal niet om hoe diep of ver jij komt in een pose; als je een stretch voelt op de plek waarmee we aan het werk zijn, doe je het goed!

Waar gaan mijn lessen over?

In mijn lessen gaat het vooral om Yin-energie terug vinden. Naast dat je de effecten voor het fysieke lijf van de Yin-asanas uitvoeren zult voelen, ligt mijn nadruk ook op het leren kijken met compassie naar jezelf en de wereld om ons heen. Voor 1,5 uur afstand nemen van de yang-energie die door onze levens raast en in de seat of the observer stappen, oefenen met zijn in plaats van doen, chi (energie) weer te laten stromen en je geest en lijf te (her)verbinden - dat is waar voor mij Yin over gaat. 

Mijn lesrooster:

Maandagavond 20.00 - 21.15 Online via Zoom (tijdelijk niet meer beschikbaar)

Privé aanvragen zijn wel mogelijk. 

Maandag 20.00-21.00 bij Beautiful Yoga

Dinsdag 10.00-11.00 bij Yagoy de Pijp

Zondag 17.00-18.00 bij Studio Balance

Zondag 19.00-20.15 bij Delight Yoga Prinseneiland

 (Boek via Classpass, Onefit, of de studio's zelf)

Shadow on Concrete Wall
Cath.png

Cathalijne

Bij Cecilia heb ik yin yoga online gevolgd. Heerlijk in mijn eigen huis, maar toch met live persoonlijk contact. Cecilia legt alles heel helder en rustig uit. Ik merk dat ik bij yoga al gauw wil presteren en het doel daardoor uit het oog kan verliezen, maar in deze lessen was dat helemaal niet het geval. Cecilia begeleidt je heel kalm door de oefeningen heen, waardoor je in een natuurlijke flow komt en helemaal bij jezelf blijft. Na elke les heb het gevoel dat ik echt contact heb gemaakt met mijn lichaam en dat ik minder 'in mijn hoofd' zit. Ik voel me na de les van Cecilia opgeladen, energiek en kalm. Iets wat in deze bijzondere tijden voelt als een cadeau aan mezelf.

Schermfoto 2020-10-21 om 14.04.51.png

Brecht

Cecilia is een hele fijne yinyoga lerares, ze legt alle poses heel helder uit. Daarnaast is haar stem erg prettig om naar te luisteren. Cecilia kijkt via het beeldscherm goed mee en begeleidt je goed naar de pose die goed is voor jou op dat moment. Hele fijne lessen! 

heleen.jpg

Heleen

Cecilia's yinlessen zijn echt een cadeautje voor jezelf. Met haar rustige houding en aangename stem weet Cecilia het voor elkaar te krijgen dat je de wereld om je heen even vergeet, je tot rust komt en de nodige aandacht aan je lichaam geeft. Cecilia weet in te spelen op je instapniveau, of je nou een beginner bent of meer gevorderd, ze zorgt dat iedereen een passende pose vindt. Kortom, een aanrader!

bottom of page