top of page

Een podcast voor jouw bedrijf of instelling?
 Ik werk samen met de beste professionals uit de audiowereld.
Vraag nu direct meer informatie aan! 

Podcastmaker

Als podcastmaker verbindt Cecilia de werelden van kunst en journalistiek. Haar achtergrond in de theater- en televisiewereld en haar liefde voor interviewen komen tijdens het werken aan de perfecte podcast-productie 100% samen. 

 

Na het maken van haar eerste eigen productie Klimaattherapie werkte Cecilia als zelfstandig maker aan podcasts voor bedrijven, organisaties en instellingen. Vaak met een maatschappelijk of activistisch tintje.

DSCF2886.jpg
Ocean

Nieuw!

In deze audio ervaring neemt politicoloog, meervoudig bekroond journalist en auteur Mounir Samuel je mee op een reis langs dansende zeeschildpadden, dode walvisbotten en een levenloze zee. In poëtische taal reflecteert hij op dat grote blauwe water en het stille binnenwater van ons eigen hart. Hij combineert reportage-elementen met harde feiten en cijfers, brengt achtergrond en verdieping aan bij de grote krantenkoppen en gebruikt het Bijbelse verhaal van de koppige profeet Jona om ons grote en praktische lessen te leren.

Ik verzorgde de productie en montage. 

Klimaattherapie de Podcast

Sinds 2019 zoek ik in Klimaattherapie de Podcast uit hoe je mens moet zijn in tijden van klimaatontwrichting. Ik ga in gesprek met experts die ons nieuwe en unieke perspectieven bieden: ze leren ons meer over de gelaagdheid van het probleem, maar bieden ook oplossingen, handvatten en hoop. Ik zoek uit wat we kunnen doen om de aarde mooi en leefbaar te houden, en ten tweede onderzoek ik wat we moeten met de gevoelens die op kunnen komen wanneer je je verdiept in de klimaatproblematiek. 

Geworteld Groningen

Ik maakte een podcast voor de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Drie maanden lang volgde ik een team dat zich boog over een bijzondere opgave: de verduurzaming van het historisch erfgoed in het aardbevingsgebied in Groningen. 

HDI Global Podcasts

Ook modereer ik podcasts voor corporates die een belangrijke rol spelen in de transitie naar een duurzame wereld. Voor al deze producties werk ik samen met de beste professionals in het audioproductie vak.  

Nieuwbouw - BPD

In deze podcast neem ik de luisteraars mee op avontuur naar de aankoop van een nieuwbouwwoning. In de driedelige podcastreeks staat in elke aflevering één thema centraal met elke expert op een ander gebied. 

Bumps along the way

‘Bumps Along the Way’ is een nieuwe podcast die de meerdere wegen naar zwangerschap en ouderschap onderzoekt, via de verhalen van ervaringsdeskundigen en experts. Ook neemt de host, Anna Christie, de luisteraars mee in de reis die ze zelf aflegt om zwanger te worden en de 'bumps along the way' die daarbij komen kijken. 

Voor deze podcast nam ik de montage voor mijn rekening.

Hoe podcast maken op mijn pad kwam

In 2014 studeerde ik af aan de Muziektheateracademie van Codarts in Rotterdam. Na een aantal jaren gewerkt te hebben als zangeres en actrice, ging ik mee op de ‘Plastic Monster Tour’ van Greenpeace en kreeg mijn leven een wending. Op die reis werd voor mij duidelijk dat het toewerken naar een eerlijke, duurzame wereld is wat ik het allerbelangrijkst vind en sindsdien zoek ik naar hoe ik de werelden van kunst en journalistiek kan verbinden om dat mogelijk te maken.

 

Cecilia.jpg
Vrijstaand_Klimaattherapie.png

Klimaattherapie de Podcast was de eerste, concrete vorm die ik daarvoor vond. Omdat ik destijds op Instagram schreef over duurzaamheid, maar de grote vragen die ik van volgers kreeg niet écht kon beantwoorden, besloot ik tijdens een lange wandeling in de Franse Alpen dat ik anderen, die de antwoorden wel wisten, een podium wilde geven. Ik leende twee microfoons en regelde het eerste interview met klimaatwetenschapper en activist Ernst Kuijpers. Na elk interview borrelden er nieuwe vragen en nieuwe richtingen bij mij op, en inmiddels ben ik 30 afleveringen verder. 

 

Na het maken van Klimaattherapie werd ik gevraagd om podcasts voor anderen te gaan maken. Zo maakte ik een podcast over de verduurzaming van het historisch erfgoed in het aardbevingsgebied in Groningen, maar ook modereerde en monteerd ik podcasts voor andere bedrijven of instituten. Nu is daar “Voor ik het vergeet” bijgekomen.

 

Ben je benieuwd of ik jou ook kan helpen met het maken van je podcast? Stuur me een berichtje! 

 

bottom of page