Podcastmaker
 

Klimaattherapie

De gevolgen van de klimaatcrisis worden steeds zichtbaarder. Het is duidelijk dat de ernst van de situatie bij steeds meer mensen doordringt. Maar over gevoelens die daarbij loskomen wordt nog niet veel gepraat: rouw om een veranderende wereld, angst voor wat komen gaat en machteloosheid, omdat het probleem zoveel groter is dan wijzelf.

 

Hoe moet je je verhouden tot zoiets groots als de klimaatcrisis? Ik ben deze podcast gestart omdat ik wil weten wat nu precies zouden moeten doen om onze planeet mooi en leefbaar te houden, maar ook om de meer psychologische vraagstukken te beantwoorden. Door gesprekken te voeren met met klimaatwetenschappers, -activisten, -journalisten en ja, zelfs klimaatpsychologen, probeer ik erachter te komen hoe dat moet: mens zijn in tijden van klimaatcrisis.

Geworteld Groningen

In deze podcast volg ik het Creatief Lab dat zich buigt over de verduurzamingsopgave van het Cultureel Erfgoed in Gronings Aardbevingsgebied. In het Creatief Lab zitten architecten, erfgoedspecialisten, duurzaamheidsdeskundigen, maar ook de culturele sector is betrokken bij dit project. Dit project is mogelijk gemaakt door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.